2 квітня 2013 р.

Кенгуру — це міжнародний математичний конкурс, який вже 19 років проводиться у країнах Європи.

21 березня в стінах нашого закладу у п’ятий раз пройшов Міжнародний математичний конкурс «Кенгуру - 2013». Конкурс-гра  відрізняється від традиційних олімпіад, по-перше, тим, що в ньому можуть брати участь діти всіх вікових категорій. По-друге, різноманітність та оригінальність завдань роблять його цікавим для будь-якої дитини. Отже основна мета конкурсу- залучити до активних занять математикою якомога більшу кількість учнів.

 
На перший погляд не має нічого спільного між спортом та математикою. Але цієї думки не притримуються всі ліцеїсти. Особливо завзяті ліцеїсти І-ІУ курсів підхопили виклик і прийняли участь у конкурсі. Роботи вже надіслані організаторам конкурсу до міста Львова. З нетерпінням будемо чекати результатів конкурсу. Висловлюємо сподівання, що ліцеїсти наберуть високі  бали. Спасибі всім за участь у конкурсі, особливо випускникам. Надіємось, що вони передадуть естафету захоплення математикою тим, кому ще навчатися не один рік.
«Кенгуру» — міжнародний математичний конкурс, який проводиться з метою зацікавлення школярів математикою. Конкурс проводиться щорічно у третій четвер березня країнами, які є учасницями міжнародної організації «KANGOUROU SANS FRONTIERES» або планують ними стати. Ця організація  налічує на сьогодні 46 країн. Україна вперше провела в себе конкурс 1997 року.
На початку 80-х років XX століття Пітер Голлоран, професор математики з Сіднея, вирішив організувати новий тип гри-конкурсу для австралійських школярів: підбірку задач із варіантами відповідей, перевірку яких здійснює комп'ютер. Тисячі школярів могли взяти участь у грі одночасно. Успіх австралійського національного математичного конкурсу був надзвичайний.
У 1991 році два французьких математики вирішили провести цю гру у Франції, назвавши її «Кенгуру» на честь своїх австралійських колег. Перша гра зібрала 120 000 учнів коледжів. Пізніше конкурс охопив також школярів та ліцеїстів.

У травні 1994 року математики Білорусі, Угорщини, Іспанії, Голландії, Польщі, Росії і Румунії вирішили започаткувати цей конкурс і у своїх країнах, що забезпечило подальший потужній успіх гри.
У 1997 вперше було проведено конкурс-гру «Кенгуру» на базі кількох шкіл Старосамбірського району Львівської області та Львівського фізико-математичного ліцею при Львівському національному університеті ім. Івана Франка, викладач якого Євген Пенцак був першим координатором гри «Кенгуру» в Україні. Завдяки його зусиллям і викладачів кафедри математики ліцею та при підтримці вчителів-ентузіастів із різних областей України конкурс став бажаним гостем у багатьох українських школах, ліцеях, гімназіях.
Тепер це наймасовіше математичне та інтелектуальне змагання серед школярів нашої держави. Майже півмільйона учасників зібрав і об'єднав конкурс  більше ніж за 15 років
Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.