28 травня 2013 р.

ІЗ ДОСВІДУ РОБОТИ ВЧИТЕЛІВ БІОЛОГІЇ ТА ХІМІЇ



«Хто не знає куди прямує, здивується, якщо потрапить не туди»
М. Твен
 
Від здоров'я дитини залежить те, яким членом суспільства вона стане, як ставитиметься до своїх близьких, чи буде громадянином з активною позицією, чи вболіватиме за те, що відбувається в сучасному суспільстві.
Людина, як біосоціальний суб'єкт, живе в певній системі моральних орієнтацій та ідеалів. Якщо в зрілому віці вона більш-менш свідомо обирає свій життєвий шлях, то в дитинстві на неї суттєво впливають різноманітні соціальні чинники (негаразди в сім'ї, економічні проблеми, психологічні проблеми та інше). 


25 квітня вчитель біології Волик Галина Павлівна та вчитель хімії   Скоропадська Світлана Олексіївна презентували  свій досвід роботи перед слухачами тематичних курсів підвищеннях кваліфікації вчителів з «Основ здоров’я» і фізичної культури при КОІПОПК, керівник яких є доцент кафедри педагогічної майстерності КОІПОПК, кандидат педагогічних наук, доцент Лакіза Олексій Миколайович.  Виступ був на тему: «Інтерактивні методи по формуванню навичок здорового способу життя».
Темою обговорення стали результати роботи вчителів (після проведених серед ліцеїстів опитувань) про несумісність високих спортивних результатів і шкідливих звичок. Результатом робіт є те, що ліцеїсти свідомо, визнають пріоритетність здорового способу життя і негативно ставляться до шкідливих звичок. Більшість з них готові вести пропаганду здорового способу  життя серед однолітків. В ході виступу, зав’язалася дискусія про методи подачі інформації, можливість реально впливати на свідомий вибір підлітка. І одноголосно, пришли всі до висновку, що головне не методи, а результат досягнення єдиної мети - «формування у ліцеїстів свідомого ставлення до власного здоров'я».