10 червня 2013 р.

Конкурс дозволяє побачити себе з боку


Сучасний педагог - креативний, артистичний, цілеспрямований, відкритий для всього нового, незрівнянно поєднує в собі інтелект та емоції. Ми не повинні для дітей грати роль світових суддів, а бути наставниками і помічниками у величезному світі інформації. Тому  що це можливість перевірити свої сили, активізувати діяльність, познайомитися з новими людьми. В.А. Сухомлинський писав, що «вчителю треба володіти величезним талантом людинолюбства і безмежною любов'ю до дітей і до своєї праці, щоб на довгі роки зберегти бадьорість духу, ясність розуму, свіжість вражень, сприйнятливість почуттів, а без цих якостей праця педагога перетворюється на муку». 

Конкурс дозволяє побачити себе з боку.
 Адже основними завданнями  будь-якого педагогічного конкурсу звичайно є: підвищення професійної майстерності педагогів; вдосконалення та розвиток профільного навчання в сучасній школі; підтримка творчо працюючих педагогів та піднесення престижу вчительської професії. Саме це,  стимулює та надихає вчителів нашої методичної комісії приймати участь у конкурсах. 

Так вчителі Усова А.А. та Жихарєва Т.В. стали учасниками конкурсу «Краща розробка місяця», який проводив «Учительський журнал» он-лайн в жовтні 2012. Ними були відправлені методичні розробки уроків з теми «Основні поняття теорії ймовірності», « Розв’язування показникових нерівностей».  Також прийняли участь у конкурсі «Парк педагогічної майстерності» у номінації «Галерея інноваційного пошуку» .
Жихарєвою Тетяною Василівною відправлені два проекти, а саме «Безпечний Інтернет» та ліцейський «Фестиваль комп’ютерних презентацій», Усовою Аллою Анатоліївною проект «День народження числа пі».

Скоропадська Світлана Олексіївна також взяла участь  і стала лауреатом у конкурсі «Панорама творчих уроків 2013»  і взяла участь  у конкурсі «Парк педагогічної майстерності» у номінації «Майстерня професійного росту» з розробкою уроку  «Проблема вмісту нітратів у продуктах харчування». Також Світлана Олексіївна стала лауреатом  у конкурсі фахового журналу «Зелена хімія» (конкурс газети «Хімія. Шкільний світ») , та та конкурсі електронного журналу «Вчитель-новатор».

 
Вчителі методичної комісії взяли участь у огляді-конкурсі кабінетів, який був проведений та організований адміністрацією ліцею. Кабінет фізики, завідувач  Пушка Софія Іванівна (аудиторія №5), та кабінетінформаційно-комунікаційних технологій (аудиторія №1),  завідувач  Усова Алла Анатоліївна - зайняли ІІ місце. 
Втретє  вчитель інформатики та математики Жихарєва Т.В. представляла на обласному конкурсі веб-сайтів, який проводив КОІПОПК, ліцейський сайт. Серед ліцеїв, гімназій та спеціалізованих закладів області ліцейський сайт визначили переможцем.