31 березня 2014 р.

ПОЛОЖЕННЯ про проведення ліцейського конкурсу навчально-виховних (педагогічних методичних природничих, фізико-математичних, гуманітарних та спортивних) посібників за напрямками роботи



І. Загальні положення
1.   1.1. Ліцейський конкурс педагогічних  методичних робіт з природничих, фізико-математичних,  гуманітарних та спортивних (далі  Конкурс) проводиться щорічно з метою активізації методичної роботи педагогічних працівників як найважливішого фактора формування фахівців нового типу, а також для підтримки творчої пра­ці вчителів, підвищення їх професійної майстерності, популяризації пе­дагогічних здобутків.
1.2. Основними завданнями Конкурсу є:
  удосконалення фахової майстерності вчителів, стимулювання творчого самовдосконалення педагогів;
 
- створення умов для професійного зростання педагогів, обміну досвідом підготовки та проведення успішних навчальних проектів із використанням ІКТ;
- виявлення та поширення кращих зразків учительської творчості в розробці та застосуванні інноваційних освітніх програмних продуктів;
- популяризація інноваційних методик для навчальних занять та виховних заходів з використанням ІКТ;
- сприяння творчим педагогічним пошукам, удосконаленню фахової майстерності вчителя;
- поширення перспективного педагогічного досвіду;
- стимулювання творчого самовдосконалення педагогічних працівників;
- пропаганда досягнень науки, техніки та інноваційних технологій;
- активізація науково-дослідної роботи педагогів;
- підготовка педагогів  для участі в міжнародних олімпіадах та Всеукраїнських  конкурсах.
1.3. У Конкурсі можуть брати участь усі педагогічні працівники не залежно від віку, статі та педагогічного стажу?.
1.4. Конкурс проводиться у два тури:
перший тур   – організаційний.
другий тур     - практичний
ІІ Керівництво конкурсом
2.1. Для організації та проведення Конкурсу у ліцеї за наказом директора створюється конкурсна комісія.
2.2. До складу конкурсної комісій входять педагогічні працівники, голови методичних комісій, методисти  з навчальних дисциплін
2.3.Головою конкурсної комісії  є директор навчального закладу.
ІІІ Вимоги до конкурсних робіт
3.1. На Конкурс подаються самостійно або групами  підготовлені методичні роботи педагогів з актуальних питань природничих, фізико-математичних,  гуманітарних та спортивних наук, які є пошуковими за своїм характером, впроваджені у методику викладання та  застосовані у навчальному процесі.
3.2. Методичні  роботи оформлюються відповідно до таких вимог:
3.2.1 текст друкується шрифтом Times New Roman, міжрядковий інтервал 1.5, кегль 14, аркуш формату А4;
3.2.3 обсяг зброшурованої роботи не повинен перевищувати 30 сторінок без урахування додатків; робота повинна мати назву і план, список використаної літератури та анотацію, у якій зазначено актуальність, мету, завдання, використану методику дослідження та загальну характеристику роботи;
3.2.4. до  роботи додаються  методичні розробки уроків, виховних заходів, ілюстрації, фотографії, копії дипломів, грамот, подяк, сертифікатів, друкованих статей, методичних розробок тощо.
3.2.5. Матеріал, що додається до роботи, повинен бути скомпонований на аркуші формату А3 або А4.
 3.2.6. Методичні роботи виконуються українською мовою.
IV. Порядок проведення Конкурсу та розгляду наукових робіт
4.1. Перший етап  Конкурсу проводиться у жовтні – грудні.
4.2. Вчителі, вихователі та вчителі з видів спорту  подають заявки на розгляд конкурсної комісії навчального закладу, про визначені теми методичних посібників та інших творчих робіт (електронні посібники, електронні підручники, проекти або інші види творчих робіт) та доцільність їх друкування, використання.
4.3.  Вчителі, вихователі та вчителі з видів спорту  можуть  подавати на розгляд конкурсної комісії навчального закладу не більше трьох  заявок  на участь.
 4.4. Другий тур Конкурсу проводиться у два етапи:
перший етап – заочний (рецензування робіт) – січень-лютий;
другий етап – очний (презентаційний) – травень-червень.
4.5. Авторам кращих  методичних робіт конкурсна комісія дає рекомендації, щодо розміщення, опублікування або представлення цих робіт, поза ліцеєм.
4.10. Рішення про визначення переможців на нагородження дипломами КОЛІФКСУ приймається конкурсною  комісією, шляхом голосування,  після проведення презентації.
У. Нагородження
5.1 Нагороджуються  дипломом І ступеня, дипломом ІІ ступеня, дипломом ІІІ ступеня.
5.2. Матеріально-технічне забезпечення першого та другого туру Конкурсу, витрати на рецензування робіт та проведення презентації,  здійснюються за рахунок ліцею. 
 5.3. У разі втрати диплом не поновлюється.
VI. Апеляційна комісія. Подання та розгляд апеляцій
6.1. Для забезпечення обўєктивного проведення другого туру Конкурсу навчальному закладі створюється апеляційна комісія, чисельність і склад якої затверджуються наказом директора базового  навчального закладу. Членами апеляційної комісії можуть  бути призначені педагогічні працівники, які не приймали участі у конкурсі
6.2. Учасники Конкурсу можуть протягом десяти днів після оголошення результатів подати заяву в письмовій формі апеляційній комісії щодо необ’єктивності оцінювання захисту ними  роботи.
6.3. Апеляційна комісія протягом трьох робочих днів з дня надходження заяви ухвалює рішення, що фіксується у протоколі її засідання, та надає його заявнику.