25 грудня 2014 р.

Яким запам’ятався І семестр 2014/2015 року в нашому ліцеї методичної комісії природничо-математичних дисциплін

У нашому ліцеї закінчився І навчальний семестр. Ліцеїсти понаписували останні тематичні контрольні роботи та відправилися на зимові канікули. Відпочиватимуть з почуттям виконаного обов’язку і вчителі. Цей семестр видався непростим, але цікавим та плідним каже заступник директора з навчальної роботи Тетяна Василівна Мазуркевич. Ліцеїсти здобували нагороди на спортивних змаганнях, а також приймали участь у всеукраїнських конкурсах  з математики, інформатики, хімії, біології та ліцейських олімпіадах.

Підсумовуючи цей семестр, можна з гордістю сказати, що в цьому семестрі  вчителі нашої методичної комісії  підготували методичні бюлетні  «Використання інформаційних технологій навчання у процесі вивчення географії» (Котелянець І.І.) та провели психолого-педагогічний семінар «Чи легко бути учнем?» (Жихарєва Т.В.), круглі столи «Класні керівники та вчителі-предметники. Взаємодія необхідна» (Скоропадська С.О.) та «Помилки вчителя та як їм запобігти» (Пушка С.І.),   семінари «Виховання екологічних ціннісних орієнтацій   у процесі вивчення географії» (Котелянець І.І.), «Методика проведення тренінгових занять» (Волик Г.П.),  та «Про роботу з учнями, що мають прогалини в знаннях» (Скоропадська С.О.).
 Були проведені тижні педагогічної майстерності вчителів природничих та фізико-математичних дисциплін.  Тиждень природничих дисциплін наповнений  був майстер-класами по миловарінню, по виготовленню прикрас інтер’єру з природного матеріалу, по виготовленню панно «З ароматом кави». Цей тиждень був багатим на  виховні заходи  такі як: «В гостях у Шерлока Холмса» та «Географія чаю», які   відзначились цікавістю та  кропіткою роботою вчителів та учнів при їх підготовці.
    Тиждень фізико-математичних дисциплін проходив напередодні канікул та новорічних свят. Тому основний акцент тижня був зроблений на зимові атрибути такі як: прикрашання ялинки за допомогою геометричних композицій, вирізання сніжинок, як явища симетричного, на сніг, як явище фізичне та кулінарне.
 Вчителі методичної комісії  вже розпланували наступний рік. Завдання №1 - підвищити якість дистанційного навчання. 

А відпочити після насиченого І-го семестру навчального 2014/2015 року, вчителі зможуть під час  екскурсії до «Пінчук Арт центру», театру Саксаганського, майстер-класу сценічної майстерності, які їх чекають вже на канікулах.
 Підготувала голова МК Усова А.А.