9 квітня 2015 р.

Чистий четвер зустрічаємо з візерунками




Четвер останнього тижня перед Великоднем називають Чистим. Кажуть, як у цей день помиєшся, весь рік будеш чистим. У    Комунальному закладі Київської обласної ради «Київський обласний ліцей-інтернат фізичної культури та спорту» завжди чисто та затишно, а це тому, що кожен працівник закладу дбає про своє робоче місце. Кожен працівник та учень вкладає частинку своєї праці для благоустрою та комфорту закладу.

    Напередодні свята Пасхи вчителі разом з ліцеїстами та працівниками технічної служби вирішили прикрасити присадибну ділянку біля ліцею.
  На побілені стовбури дерев та бордюри нанесли візерунки,                                                          побудовані на повторенні геометричних елементів, тобто українського орнаменту.
Чому було обрано саме цей орнамент? Тому що геометричні орнаменти зберігають у собі багато таємних символів, для нього характерні ромби, кружальця, хрести, лінії, зигзаги. Наш орнамент з ромбами.   Це символ родючості  та чоловічої сили. Візерунки виконані у  блакитних тонах,  означають повітря і небесну стихію у жовтих - достаток, багатство,  символізує сонце, як енергію всього живого на землі.  
Час за роботою пролетів непомітно. Всі отримали почуття задоволення після успішно виконаної роботи. Та і геометричні візерунки ще довго будуть дивувати нас своєю яскравістю.